Trends & Tips

Zo maak je de was doen nog leuker!

De was doen is altijd zo’n gedoe en het houdt ook nooit op. Maar je kan het zo leuk maken als je wilt. Hieronder heb ik wat tips om de ervaring te verbeteren. Zeker als je een nieuw huis gaat kopen of huren, en je moet een een droger en wasmachine erin zetten. Een AEG droogkast is niet te missen. Wie weet kijk je er straks wel naar uit om de was te doen.

Was en droger

Ten eerste is het belangrijk dat de machines die je gebruikt goed zijn en fijn zijn. Het is ook zo lelijk om altijd maar een wasrek ergens in je huis te hebben staan. En de kamer gaat er muf van ruiken. Bovendien worden handdoeken er stijf van. Wat doe je ook met al je lakens? Over de deuren hangen? Geen goed idee.

Maak het persoonlijk

Sommige mensen die kopen liever geen producten die op dieren getest zijn, of waar veel plastic bij gebruikt wordt. Denk goed na over wat jij het belangrijkste vindt, waar jij blij van wordt. Denk ook eens na om naar een hele goedkope winkel te gaan, en grote flessen wasmiddel in de aanbieding te kopen. Dit is even sjouwen, maar het waard om niet elke week nieuwe wasmiddel te hoeven kopen.

Multitasken

Als je de was doet, is dat de perfecte tijd om naar een audioboek of podcast te luisteren. Of misschien luister jij wel liever naar muziek. Dit is ook gelijk een mood booster. Het kan ook fijn zijn, als je de was moet opvouwen, om hier echt even voor te gaan zitten en het mindful te doen. Dit is een meditatieve handeling en kan je erg veel mentale rust brengen op een drukke dag. Focus je helemaal op je ademhaling en op de handeling van het vouwen. Heerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *