Inspiratie,  Interieur,  Trends & Tips,  Wonen

Zo kun jij zwart gebruiken in de slaapkamer

Zwart

Zwart is een hele intense kleur om te gebruiken, zeker in het interieur. Maar als je het goed doet kan het enorm leuk uitpakken. Door zwart te gebruiken kun je diepte en sfeer creëren, maar ook rust. Het is een kleur die andere kleuren enorm goed complementeert en naar voren haalt. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je vanuit een donkere tunnel rijdt en dan ineens al dat licht in je gezicht krijgt. Dat is inderdaad niet prettig en ineens heel heftig. Van de rust van de donkere tunnel naar de lichte, heftige buitenwereld. Datzelfde geldt voor de slaapkamer. Een donkere slaapkamer brengt rust, terwijl een witte slaapkamer veel drukker lijkt. Zo kun jij zwart gebruiken in de slaapkamer.

Zwarte muren

Dit is wel meteen heel risicovol, maar het kan ook heel goed uitpakken. Als je te veel zwart gebruikt kan een kamer namelijk heel donker en somber gaan lijken en dat sombere is wat je eigenlijk wilt voorkomen. Als je dus zwarte muren wilt moet je dat compenseren met wat kleur in bijvoorbeeld het meubilair of de accessoires. Het voordeel van zwarte muren is dat alle aandacht op de voorgrond komt te liggen. Als die voorgrond niet te druk is kan dit de kamer een hele rustige uitstraling geven en dat is perfect voor een slaapkamer.

Zwarte meubels

In plaats van de muren kun je ook de blikvangers in de kamer zwart maken. Dat kan ook heel leuk uitpakken omdat het de focus weer naar de accessoires verplaatst. Zo kun je dan een zwarte stoel, een zwart bed, een zwart nachtkastje en een zwarte kast nemen. Dan heb je als het ware: lichte muren – donkere meubels – lichte accessoires. Deze afwisseling kan een heel leuk effect hebben op je slaapkamer.

Zwarte accessoires

Dit is het minst risicovol, want het kan eigenlijk niet fout gaan. Je hebt in principe al lichte muren en meubels. De aandacht ligt dus niet heel erg op accessoires als lampen, bloempotten, zwarte handgrepen, een klok en dergelijke. Als deze zwart zijn accentueren ze de achtergrond heel mooi en dat kan heel leuk uitpakken. Maar zoals ik al zei, het kan eigenlijk niet fout gaan. Een lichte kamer maakt mensen over het algemeen vrolijker, dat is dus een groot voordeel aan alleen zwarte accessoires hebben.

Volledig zwart

Als je een echte durfal bent en je houdt van zwart, dan is dit wat voor jou: Een volledig zwarte kamer. Van een zwarte deurknop tot en met zwarte muren is heel heftig, somber en ook eigenlijk echt geen aanrader. Het betekent dat er eigenlijk geen lichtinval in de kamer is en dat je, buiten slapen, er weinig kan doen. Maar het heeft ook iets heel stoers en iets romantisch. De slaapkamer breng je eigenlijk terug naar de essentie, zoals dat een paar honderd jaar geleden ook was, wat puur voor slapen is. Zij hadden geen licht ‘s nachts en dat haal jij eigenlijk ook weg door de hele slaapkamer zwart te maken. Het is geen aanrader, maar wel iets dat je kan doen als je van risico’s houdt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *