Inspiratie,  Interieur,  Trends & Tips,  Wonen

Zo kies jij de juiste raamdecoratie bij jouw ramen 

Op basis waarvan bepaal jij of houten jaloezieën of juist een klassiek stoffen gordijn de beste oplossing is voor het decoreren van jouw ramen? De keuze tussen de verschillende vormen van raamdecoratie kan best ingewikkeld zijn. Naast de mogelijkheid om uit diverse soorten raamdecoratie te kiezen, worden deze soorten ieder in een breed scala aan kleuren aangeboden. Kies je voor een kleur die sterk contrasteert met de huidige kleur van de wanden in huis? Ga je wellicht voor een kleur die binnen hetzelfde palet valt, als de kleur op je muur? Enzovoorts. In dit artikel lees je meer over het selecteren van het juiste type raamdecoratie bij jouw ramen. 

Kies je raamdecoratie op basis van de ruimte 
Er zijn een aantal factoren op basis waarvan je een type raamdecoratie kunt kiezen voor het bedekken van jouw ramen. Denk aan factoren als de gewenste hoeveelheid licht in de ruimte, de gewenste privacy en de mogelijkheid om een kamer volledig te verduisteren. Kies je voor een rolgordijn in de slaapkamer, dan is het cruciaal dat deze naadloos aansluit op de randen van het kozijn. Zou dat niet het geval zijn, dan valt er licht naar binnen. Een lang, klassiek gordijn is hier een betere optie. Houd bij rolgordijnen ook rekening met het feit, dat ze ertoe kunnen leiden dat een raam niet meer te openen is. Dit is afhankelijk van de wijze waarop deze gordijnen gemonteerd worden.

Geschikte gordijnen voor privacy in de woonkamer 
In de woonkamer wil je aan de ene kant voldoende privacy hebben. Tegelijkertijd mag de raamdecoratie niet te verduisterend zijn. Plisségordijnen kunnen hier de oplossing vormen. Deze plisségordijnen worden onder meer aangeboden met een lichtdoorlatende stof. Wil je de kamer kunnen verduisteren? Kies in dat geval voor plisségordijnen van een verduisterende stof. Naast de plisségordijnen zijn ook de eerder aangehaalde houten jaloezieën een optie. Ze laten overdag licht door; in de avond klap je ze om, waarmee je voorkomt dat mensen bij je kamer naar binnen kunnen kijken. 

Niet iedere stof werkt verduisterend 
Je las al dat een gordijn van een dikkere stof een verduisterende werking kan hebben in de avond. Niet iedere stof is even verduisterend. Laat je hierover adviseren door een aanbieder van raamdecoratie. Het voorkomt dat je op zomeravonden tot laat in de avond wakker ligt. Vaak is het op deze warme dagen toch al lastig om in slaap te komen! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *