Zo bereid je je voor op een dag thuiswerken
Trends & Tips

Zo bereid je je voor op een dag thuiswerken

Thuiswerken kan ideaal zijn. Het heeft veel voordelen. Veel verantwoordelijkheid, minder controle, minder druk, later opstaan en geen reistijd. Maar thuiswerken brengt ook extra klusjes met zich mee en kan een domper zijn voor de productiviteit. Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereid op thuiswerken. Je goed voorbereiden doe je zo.

Zorg voor je apparaten

Als eerst is het natuurlijk van belang dat je alle benodigde apparaten hebt. Een goede router, laptop of computer, een printer, papierversnipperaar en eventueel een telefoonsysteem. Het verschilt natuurlijk per werk of je al deze dingen nodig hebt of maar een selectie. Wat wel voor elke thuiswerkplek geld is dat deze apparaten af en toe wat onderhoud nodig hebben. Zorg dat je apparaten goed verzorgd zijn vóór je werkdag begint, zodat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. Zorg bijvoorbeeld dat de printer gevuld is met inkt en reinig de printer regelmatig. Dit kun je doen met een reinigingscartridge. In combinatie met een reinigingsprogramma zorgt deze reinigingscartridge ervoor dat alle inktkanaaltje schoongespoten worden. Zo verleng je de levensduur van de printer en kom je niet halverwege de werkdag met een kapotte printer te zitten.

Maak het comfortabel, maar niet té comfortabel

Naast apparaten heb je ook de juiste meubels nodig. Een ergonomische stoel is het minimale wat je kunt doen om op en gezondere manier te kunnen zitten. Eventueel kun je ook gebruik maken van een zit sta bureau om de werkhouding af en toe af te kunnen wisselen. Met de juiste meubels kun je comfortabel werken.

Met niet té comfortabel bedoel ik dat je wel uit je pyjama moet komen. Hoe lekker het ook is dat je op een thuiswerkdag in theorie de hele dag je pyjama aan kan houden, geeft dit niet het meest productieve gevoel. Als je echt productief aan je werkdag wil beginnen, moet je je gewoon aankleden alsof je ergens heen gaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *