Uncategorized

Wat is propolis?

Wanneer je propolis kopen wilt, ben je op zoek naar propolis verwerkt met was, stuifmeel delen, etherische oliën uit de bloemknoppen zijn bouwmaterialen die plakkerig zijn bij stooktemperatuur. Omdat de insecten samen leven in een bijenkorf in een afgesloten ruimte van rond de 35 ° C, dient het materiaal voornamelijk om bacteriën, schimmels en andere micro-organismen te doden die in de korf kunnen worden geïntroduceerd. Daartoe worden oppervlakken, bijvoorbeeld de binnenkant van de honingraat cellen voor het broed, bedekt met een flinterdunne propolis filmlaagje.
Mensen kennen ook al duizenden jaren de eigenschappen van propolis.

Zowel in Egypte als in het oude Griekenland en Rome werd propolis gebruikt om wonden te genezen. Met behulp van bijvoorbeeld propolis-poeder hebben Indiërs lange tijd bederf van gedroogd vlees en vis, bessen en wortels voorkomen en in Japan is propolis goedgekeurd als conserveermiddel voor bevroren vis.

Propolis is een uniek product van bijen. Het boekje ‘geneeskunde van propolis’ geeft veel informatie over dit mooie natuurlijke product.

Het heeft een verzorgende werking bij vele problemen en is zeker het proberen waard. Inmiddels zijn er prachtige verzorgingsproducten op basis van propolis op de markt.

Hoe ziet propolis eruit?

Propolis is een soort hars-achtige substantie geproduceerd door bijen. Het heeft een gele tot donkerbruine kleur vergelijkbaar met de honing. De kleur is in grote mate afhankelijk van welke bomen en bloemknoppen de bijen hebben bezocht. Het wordt vooral gebruikt om schade aan de korf te herstellen en de bijen woonplaats schoon te maken. Daarom dat sommige mensen Propolis ook bijen lijm noemen. Het woord zelf is Grieks voor ´de toegang tot (pro) de stad (polis), wat refereert naar de rol van de stof  in de bescherming van de korf. Het is belangrijk voor bijen dat enkel gewenste bezoekers in hun korf kunnen komen. Daarom dat zij voor kieren en spleten dit goedje gebruiken om ze te dichten en dus de toegang tot hun ´stad´ exclusief voor hen houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *