Uncategorized

Wat is een luidsprekerkabel

De kabel die wordt gebruikt om luidsprekers op versterkerbronnen aan te sluiten, is de luidsprekerkabel. De belangrijkste kwaliteit om te overwegen is weerstand. Draad met een lage weerstand zorgt ervoor dat meer elektriciteit vanaf het begin de luidsprekerspoel bereikt. Het kan de prestaties van de luidspreker te beïnvloeden wanneer de weerstand meer dan vijf procent van de impedantie van de luidspreker overschrijdt. De weerstand wordt beïnvloed door de lengte en het dwarsdoorsnedeoppervlak van de draad. Houd de draadlengtes zo kort mogelijk en zorg er toch voor dat je luidsprekers uit elkaar staan. De draadlengtes van beide luidsprekers moeten gelijk zijn om ervoor te zorgen dat beide luidsprekers dezelfde impedantiewaarden hebben. De Hifi winkel biedt de beste deal die er is.

Draadmateriaal

Koper is het meest gebruikte materiaal voor luidsprekerkabels vanwege de lage kosten en lage weerstand. Koper oxideert en daarom moet het goed worden beschermd en geïsoleerd. Het koperoxide wordt gevormd wanneer puur koper wordt blootgesteld aan lucht. De kabel en de luidspreker/versterkerbarrière zullen de verbinding verzwakken omdat zilver iets minder resistief is dan koper. Een kleinere meter zal nog steeds minder weerstand bieden. Een dikkere koperdraad is goedkoper in aanschaf omdat zilver duur is. Goud oxideert niet en kan worden gebruikt voor open beëindigingen. Het wordt zelden gebruikt als luidsprekerdraad vanwege de hogere soortelijke weerstand dan koper of zilver. De zuiverdere draad zal hogere kosten hebben dan andere metalen. Er zijn veel verschillende zuiverheidsniveaus beschikbaar voor de luidspreker kabel.

Dingen om te overwegen voordat je koopt

Er zijn fundamentele aspecten waarvan kabelmakers beweren dat ze verschillende elektrische eigenschappen hebben. Verhoogde isolatie en verbeterde zuivering van oxiderende elementen zijn enkele van de elektrische eigenschappen die de geluidskwaliteit verbeteren. De belangrijkste factor is dat je draaddikte geschikt is voor de impedantie van je luidsprekers en de lengte van je kabel. Al het andere is aan jou om uit te zoeken. Gevarieerde luisteraars hebben verschillende geluidsvoorkeuren. Bekijk er een paar en luister zelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *