Wonen

Waarom zijn taatsdeuren zo populair?

Taatsdeuren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om ze in hun interieur te laten plaatsen. Maar wat is nu de reden dat ze zo populair zijn geworden en het lijkt alsof ineens iedereen ze in huis wil? We hebben het voor je uitgezocht!

Wat zijn taatsdeuren?

Een taatsdeur is een deur die om een zo genoemd centraal pivotpunt draait aan zowel de boven- als de onderkant van de deur. Ze hebben dus geen scharnieren zoals traditionele deuren hebben. Hierdoor kan de taatsdeur zowel naar binnen als naar buiten draaien. Deze techniek is dan bijvoorbeeld ook makkelijk op grote deurformaten toe te passen. Bij normale scharnieren kan dit nog weleens een probleem zijn met monteren, maar voor de techniek van een taatsdeur is er geen probleem.

Voordelen van een taatsdeur

Het grootste voordeel is dat taatsdeuren aanzienlijk groter gemaakt kunnen worden dan traditionele deuren. Dit maakt ze dan ook perfect voor grote openingen of woningen met een hoog plafond. Door de techniek van de pivotpunt zal het ook zorgen voor een betere beweging. Doordat ze beide kanten open kunnen zal dit zorgen voor een uniek ruimtelijk effect in de ruimte. Daarnaast ziet een taatsdeur er natuurlijk ook prachtig uit. Ze voegen klasse en een luxe uitstraling toe aan elk interieur en passen daarom helemaal bij deze tijd. Vaak kiezen mensen voor taatsdeuren om een statement te maken in het interieur. Ze zijn namelijk een prachtige blikvanger in huis.

Hoe vind je de perfecte taatsdeur?

Als je er over uit bent dat je ook een taatsdeur bij je thuis wilt zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet je vaststellen wat het doel is van de deur. Wil je een ruimte juist afsluiten, meer licht doorlaten of hem als blikvanger in je interieur? Daarna moet je de opening waar de deur komt opmeten. Houdt hierbij ook rekening met de draairuimte beide kanten op. Hierna kun je de verschillende materialen voor een taatsdeur gaan bekijken en vergelijken welke het beste in je interieur zou passen. Hierbij kun je altijd advies vragen bij een expert!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *