Wonen

Waarom een goede ventilatie in je woning hebben?

Alles in ons huis produceert vocht, heeft geurtjes, bacteriën en allergie werkende stoffen. Door je woning te ventileren zorg je er voor dat er voldoende nieuwe en schone lucht steeds binnen komt. Stel je hebt een zeer goed geïsoleerde woning dat is het nog belangrijker om deze met regelmaat te ventileren. Wanneer je dit niet doet zal de vocht in je woning blijven en een plek zoeken waar het in kan. Dit is voornamelijk de muren maar ook kitranden, ramen en eventueel hout. Je kan hierdoor vochtplekken krijgen, schimmel, afbladderende verf en nog veel meer.

Hoe ventileer je goed

Je kan je huis goed ventileren om altijd een ventilatierooster en klepraampjes open te zetten. Voornamelijk op de plekken waar het extra vochtige kan zijn, is het belangrijk dat dit punt goed gevolgd wordt. Denk hierbij aan de keuken, slaapkamer en badkamer. Alleen de ramen eventjes open zetten is niet genoeg. Gelukkig is er een luchtbehandeling voor je huis die je kan helpen met het ventileren ervan. Dit zorgt voor verse lucht in je huis, een gezond klimaat in je huis en buitenlucht wordt aangetrokken. Wanneer je echt al last hebt van vochtplekken moet je ook naar andere oplossingen zoeken zoals bij Murprotec. Op Zoek gaan naar professionele hulp is een belangrijke stap op het vocht tegen te gaan.

Wat gebeurt er zonder een goede ventilatie

Als jouw woning geen goede ventilatie heeft kan het dus zijn dat door de vochtigheid je gezondheidsklachten gaat krijgen. Denk hierbij aan allergieën, voorhoofdsholteontsteking, astma en nog veel meer. De woning zelf zal ook beschadigt raken en wanneer dit het geval is met schimmel heb je er zelf ook last van. Schimmel kan de mens namelijk ziek maken al helemaal wanneer het zwarte schimmel is. Hierdoor is het dus belangrijk dat je altijd je huis laat ventileren en de ramen dus met regelmaat en een lange tijd open laat staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *