Trends & Tips,  Wonen

Waar op letten bij het kopen van een koel- vriescombinatie?

De koel vriescombinatie is de meest populaire soort koelkast in de Nederlandse keukens. De koelkast heeft een gescheiden koel- en vriesgedeelte. Daarmee heb jij al jouw gekoelde producten bij elkaar. Koel vriescombinaties zijn er in veel verschillende soorten en maten en de keuze is reuze. Waar moet je op letten bij het aanschaffen? En welke modellen passen het best bij jou? Wij zoeken het voor je uit.

Bij een koel vriescombinatie zit het koeldeel bovenaan en het vriesgedeelte onderaan. Het koeldeel is groter en heeft meer inhoud. Beide delen hebben hun eigen deur die ervoor zorgt zo veel mogelijk kou vast te houden. Een andere benaming voor de koel vriescombinatie is een ‘upside-down-model’. Deze naam komt vanwege het feit dat vroeger het vriesgedeelte boven het koeldeel zat.

Inhoud

Bij een koel vriescombinatie wordt vaak aangegeven hoeveel liter inhoud de koelkast heeft. Dit is belangrijk om te weten want dan weet je ongeveer hoeveel producten je kwijt kan. De kleine koel vriescombinaties hebben een inhoud van 100 tot 140 liter. Deze modellen zijn geschikt voor kleine huishoudens voor twee of minder personen. Heb jij een huishouden met drie tot vijf personen? Dan is het goed om te kijken naar koelkasten met een inhoud tussen de 140 en 300 liter. Voor de grote huishoudens zijn er koelkasten met een inhoud van meer dan 300 liter.

Energieklasse

Verder kan het belangrijk zijn om naar de energieklasse te kijken. Hoe minder energie de koelkast verbruikt hoe goedkoper je uiteindelijk uit bent. Koelkasten staan erom bekend dat ze veel energie slurpen, maar door de hedendaagse technologie neemt dat af. Alle modellen zijn voorzien van een energielabel. Daar staat de letter A op met een aantal plus tekens erachter. Dit geeft aan hoe energiezuinig de koelkast is. De modellen met energielabel A+++ zijn de meest energiezuinige modellen en verbruiken dus het minste energie. Zijn kosten besparen en milieu belangrijk voor jou? Dan is het dus goed om te kijken naar koelkasten met het energielabel A+++.

No Frost

De No Frost functie is een hele handige functie die op steeds meer modellen wordt toegepast. Met deze functie is het handmatig ontdooien van de koelkast verleden tijd. Een paar keer per jaar doe je er goed aan om jouw koelkast te ontdooien om zo de optimale prestaties te behouden. Met de No Frost functie hoef je deze klus niet meer handmatig te doen, maar doet de koelkast zelf het werk voor jou. Ideaal dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *