Wonen

Vocht in je kelder

Kelders zijn een van de meest gevoelige als het gaat om opstijgend vocht. Dat komt omdat het vocht in kelder hoger is dan in elke andere kamer in je huis. Omdat de kelder onder 1 niveau onder de grond is gebouwd, is deze veel vatbaarder voor opstijgend vocht en verspreidt het zich veel sneller. Als je geen goede ventilatie en muurbehandeling toepast wanneer je je kelder bouwt, begint deze onmiddellijk vochtig te worden. Toestaan ​​dat dergelijke situaties zich voordoen, zal leiden tot meer ernstige problemen die je huis volledig zullen ruïneren, niet alleen je kelder.

Meteen handelen

Zodra je opstijgend vocht in je kelder hebt gesignaleerd, moet je snel handelen. Een vochtige kelder is een gevaar voor de gezondheid, niet alleen vanwege de schimmel en andere organismen die het zal laten groeien, maar het brengt ook de integriteit van je huis in gevaar. Het vermindert ook de waarde van je huis als je de vochtigheid van je kelder laat optreden en verergert. Het kan heel moeilijk zijn om de effecten van opstijgend vocht terug te draaien als het eenmaal een groot deel van je keldermuren heeft bedekt. Dus als je een beetje vocht en schimmel in je kelder ziet, kun je het beste meteen een servicedienst bellen om het te repareren.

Gezondheidseffecten van schimmel

Schimmel is niet iets dat je wilt inademen, zelfs niet voor een paar minuten. Het opnemen van schimmel in je systeem kan zeer gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Een van de milde effecten is dat het astma veroorzaakt als je een soort allergie hebt. Daarnaast kun je ook irritaties krijgen aan je ogen, keel, neus en longen. Deze irritaties komen zowel voor bij mensen met allergieën als bij mensen die niet allergisch zijn voor schimmels. Mensen die het meest kwetsbaar zijn voor schimmels zijn ouderen, zuigelingen en mensen met een aangetast immuunsysteem of chronische longziekten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *