Vocht aanpakken in huis
Trends & Tips,  Wonen

Vocht aanpakken in huis

Heb je wel eens vocht in huis? Dan weet je dat dit heel vervelend kan zijn. Met ventileren duurt het soms nog heel lang voordat het vocht daadwerkelijk verdwenen is. Denk bijvoorbeeld aan condens op de ramen of in de badkamer. Echter kunnen er ook grote vochtproblemen in huis plaatsvinden. Als er echt een probleem is, dan is het vaak lastig om alles weer onder controle te krijgen. Niet alleen heb je namelijk het vocht dat uit de woning gehaald moet worden, ook moet je in sommige gevallen nieuwe meubelstukken aan gaan schaffen. De geur die achterblijft, blijft ook nog voor langere tijd hangen.

De muren behandelen tegen het vocht

Bij vochtproblemen kun je zelf vaak niets meer doen. Als er een beetje vocht in huis is, kun je goed gaan ventileren. Je gaat dan merken dat condens langzaam wegtrekt. Echter kan het zich ook op gaan hopen, waardoor er een professional aan te pas moet komen. In dit geval worden er grotere stappen ondernomen. Het vocht zit dan vaak al in de muren. Muren zuigen het vocht op als een spons. De muren zullen dus behandeld moeten worden. Hiervoor wordt er vaak speciaal spul in gespoten, welke verdere verspreiding tegen moet gaan door de rest van het huis.

Droge muren zijn een vereiste

Alleen is de behandeling vaak niet voldoende bij vochtproblemen. De muren zullen altijd nat aan blijven voelen, waardoor er alsnog schimmelplekken kunnen ontstaan. Daarom moeten de muren ook effectief en grondig gedroogd worden. Hiervoor worden vaak sterke drogers gebruikt, welke binnen een korte tijd het vocht kunnen verwijderen. Zodra de muren droog zijn, ga je merken dat de problemen ook niet zo snel meer terugkomen. Er is namelijk gekeken naar wat er nodig is om ook in de toekomst te kunnen genieten van een relatief droog huis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *