Trends & Tips,  Wonen

Tips voordat je aan een verbouwing of sloop begint

Je hebt een mooi nieuw huis gekocht en je bent van plan om wat bouwwerkzaamheden te verrichten. Misschien wil je wel de garage slopen en een nieuwe bouwen, of heb je ervoor gekozen om je keuken naar de tuin toe uit te breiden? Als je huis dan voor 1994 is gebouwd dan ben je verplicht om een asbest onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan op een paar verschillende manieren en die hangen af van wat je zelf van plan bent om te gaan doen in je eigen huis en hoeveel schade je wilt dat er wordt aangericht.

Soorten onderzoek

Er zijn drie verschillende soorten asbest onderzoek die ongeveer overeenkomen met de soort inventarisatie die er zijn. Alleen gaat het in deze gevallen vaak om woningen waarbij kleinschalige onderzoeken nodig zijn. Je hebt bijvoorbeeld zoiets als een niet destructief onderzoek, hierbij wordt onderzoek gedaan zonder schade aan je woning aan te richten. Bij licht destructief onderzoek kan het voorkomen dat er wel kleine schades wordt gemaakt maar alleen als ze noodzakelijk zijn. Er zal dus niet zomaar iets worden kapot gemaakt zonder geldige reden. Dan bestaat er ook nog zoiets als zwaar destructief onderzoek. Het is al vrij duidelijk uit de naam maar bij dit type onderzoek wordt er dus wel degelijk schade aangericht aan je woning.

Doe zelf ook goed onderzoek

Wat voor soort onderzoek er bij jou wordt uitgevoerd hangt altijd af van wat jij van plan bent te gaan doen met je huis. Als jij dus, om even het voorgaande voorbeeld te nemen, je keuken wilt uitbreiden zal er een deel gesloopt moeten worden. In dit geval zal er dus waarschijnlijk een zwaar destructief onderzoek plaatsvinden omdat een deel van het pand sowieso al gesloopt gaat worden. Als er asbest wordt aangetroffen dan moet dit heel snel door een professioneel team worden verwijderd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *