Trends & Tips

Tips voor het inrichten van een kleine nagelsalon

Als je net je eigen nagelsalon hebt geopend, misschien wel in je eigen huis is het belangrijk dat je verstandig omgaat met de ruimte en productenaanbod. Als je geen ruimte hebt voor een wachtkamer kun je bijvoorbeeld een hoek van je salon reserveren als wachtruimte. Verder is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Zo voorkom je dat er rommel ontstaat en zal je salon ruimer overkomen. Verder is het belangrijk dat je de juiste producten aanbiedt, gelnagels en acrylnagels zijn standaard. Om jezelf te onderscheiden van je concurrentie kun je echter ook next gel aanbieden. Dit is een soort combinatie van gelnagels en acrylnagels. Verder is next gel even makkelijk aan te brengen als gelnagels.

De inrichting van je nagelsalon

Je kunt je nagelsalon helemaal naar je eigen stijl inrichten. Als je eenmaal een idee hebt van hoe je ongeveer wil dat het eruit gaat zien kun je beginnen met proberen. Een goede methode hiervoor is om in de lege ruimte te staan en met tape op de vloer aan te geven waar alles komt te staan. Op deze manier krijg je er meer gevoel bij. Ook krijg je een goed inzicht in de eventuele problemen die met de inrichting mee kunnen komen en wat er eventueel aangepast moet worden. Denk goed na over alle elementen van je salon. De volgende stap is om het in het echt in te richten. Ben je nog niet helemaal tevreden kun je later altijd nog het een en ander aanpassen.

Tips voor als je succesvol je nagelsalon hebt opgezet

Als je nagelsalon eenmaal goed loopt is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Het is daarom belangrijk dat je een goede, gestructureerde indeling van je producten hebt. Koop bijvoorbeeld sorteerbakjes en bij de groothandel. Koop een map voor je visitekaartjes en sorteer je nail-art netjes. Op deze manier kunnen je klanten er doorheen bladeren en raak je niks kwijt. Vergeet ook niet om je eigen draai aan je salon te geven. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer je eigen, unieke stijl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *