Inspiratie,  Interieur,  Trends & Tips,  Wonen

Tips voor een leuke kinderkamerinrichting

Een kinderkamer komt in veel huizen voor. Deze kamer wil je het liefst natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten. Zo voelt jouw kind zich veilig op deze plek en kan het zichzelf ook goed vermaken. Daarom ga ik jouw in dit bericht een aantal tips geven om de kinderkamer in te richten. Ik ga het dan vooral hebben over de kleinere kamers waar meerdere kinderen slapen. Deze kamers hebben dan vaak een stapelbed of 3 persoons stapelbed nodig.

Een kleine kinderkamer met weinig ruimte

Het komt tegenwoordig nog vaak genoeg voor. Je woont in een relatief klein huis maar hebt wel een aantal kinderen in huis. Je hebt een aantal kinderen van jezelf of je hebt een samengesteld gezin met een nieuwe partner. Dan is het best mogelijk dat niet ieder kind zijn eigen kamer kan hebben. Dan moet je creatief omgaan met de kleine kinderkamers die je hebt. Je wilt wel dat al jouw kinderen goed kunnen slapen maar ook nog ruimte hebben om te spelen.

Slapen op hoogte

Als jouw kinderen al wat ouder zijn dan is het kopen van een Emob stapelbed een hele goede oplossing om de kleine ruimte goed te gebruiken. Een stapelbed neemt het vloeroppervlak in van een eenpersoonsbed maar er kunnen 2 kinderen in slapen. Hierdoor blijft er in het kamertje ook nog ruimte voor een bureautje en een kastje. Jouw kinderen kunnen zich dan ook nog vermaken op deze kamer.

De hoogte en breedte in

Lang niet iedereen weet dat het bestaat maar je hebt ook nog de mogelijkheid om met een stapelbed de hoogte en de breedte in te gaan. Deze stapelbedden staan bekend als een 3 persoons stapelbed. Deze kun je gebruiken als 3 kinderen op één en dezelfde kamer moeten slapen. Onderin zit een tweepersoonsbed met daar bovenop een eenpersoonsbed. Het bed beslaat het oppervlak van een tweepersoonsbed maar er kunnen 3 kinderen op deze kamer slapen.

Heel veel mooie mogelijkheden

Als het gaat om een stapelbed of een 3 persoons stapelbed dan zijn er tegenwoordig heel veel mooie mogelijkheden. Je wilt natuurlijk wel dat jouw kinderen een mooi bed hebben om in te kunnen liggen. Kinderen vinden het gewoon fijn dat hun kamer er mooi uit ziet. Neem de kinderen daarom ook mee in het proces van het kopen van een bed. Ze zijn vaak van verschillende leeftijden en hebben allemaal wel een mening over wat ze willen.

Kijk ook naar de praktische kant

Voordat je kiest welk bed je nodig hebt moet je ook even wat praktische dingen bekijken. Bedenk namelijk van tevoren al waar je het bed neer wilt zetten. Met stapelbedden heb je namelijk meerdere mogelijkheden als het gaat om de trap. Je wilt de trap wel op een logische plek hebben. 1 van de kinderen moet elke dag dat trapje op en dit moet wel makkelijk en veilig kunnen gebeuren.

Ook met het oog op openslaande deuren, lades die open moeten kunnen en ruimte om te bewegen moet je hier goed naar kijken. Je wilt dadelijk niet hebben als je de deur opendoet dat deze tegen het bed aanslaat. Zo beschadig je de deur en het bed. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *