Trends & Tips,  Wonen

Tijd voor een nieuwe thermostaat 

Is het tijd voor een thermostaat kopen voor in je huis? Dat kan natuurlijk altijd. Omdat er beter opties zijn of omdat je oude niet zo goed of helemaal niet meer werkt. Je kunt ze gelukkig eenvoudig online bestellen. Er zijn allerlei varianten thermostaten te vinden. Je kiest bijvoorbeeld voor een Junkers thermostaat of juist een ander merk. Hoe dan ook zul je moeten bedenken of je bijvoorbeeld een slimme thermostaat wil of een modulerende thermostaat. Dat bepaal je zelf.  

Slimme thermostaat 

Een slimme thermostaat kun je zelf instellen. Dat geldt natuurlijk voor alle thermostaten. De meest simpele thermostaten kun je enkel aan- en uitschakelen. Een digitale thermostaat kun je precies op een bepaald temperatuur instellen. Daarmee bepaal je dus zelf hoe warm het in huis moet worden. Een slimme thermostaat kan nog meer. Met een slimme thermostaat kun je bijvoorbeeld ook tijden instellen waarop de verwarming aangaat of hoger moet. Zo kan je zorgen dat je huis al warm is voordat je thuis bent.  

Met app 

Dat kan vaak bij een slimme thermostaat ook met een app. Zo’n app is ook handig als je een huis met meerdere verdiepingen hebt. De thermostaat hangt natuurlijk op één plek in huis. Als je de thermostaat ook nog via een app kunt bedienen, hoef je dus niet te lopen naar de thermostaat. Handig als je boven zit te werken als de thermostaat beneden hangt bijvoorbeeld.  

Modulerende thermostaat 

Een modulerende thermostaat kun je meestal ook precies instellen op een temperatuur. Het voordeel van een modulerende thermostaat is dat deze één keer het water in de ketel warm maakt en daarna het water op de juiste temperatuur houdt. Zo verbruik je minder energie voor je verwarming. Het nadeel is wel dat een modulerende thermostaat alleen werkt met een modulerende cv-ketel.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *