Wonen

Speelgoed voor iedere leeftijd

Speelgoed is niet perse goedkoop en de kans dat jouw kind snel ergens op uitgekeken is, is groot. Toch heeft een kind wat speelgoed nodig om op een spelende manier de wereld te ontdekken. Dit is voor iedere leeftijdscategorie verschillend omdat ze steeds meer weten en dus ook steeds op een nieuwe manier getriggerd moeten worden. Als jouw kind een grote fantasie heeft zal dit makkelijker zijn dan als je een kind hebt die moeilijk alleen kan spelen.

Baby en dreumes

Een baby en dreumes hebben beiden speelgoed nodig. Denk hierbij aan een rammelaar, voel- en geluid boekjes, blokjes etc. Dit is namelijk speelgoed om je kind zijn motoriek te verbeteren. Als ze hun handen bewegen met een rammelaar zullen ze horen dat er geluid uit komt. Ze worden hierdoor getriggerd. Een Grimms regenboog helpt jouw kindje met puzzelen. Al is jouw baby nog maar een paar maanden op deze manier leren ze hoe bepaalde figuren in elkaar kunnen vallen. Dit soort speelgoed kan je gemakkelijk vinden op Meervoorkinderen.nl.

Peuter en kleuter

Op deze leeftijd kan je kind al veel meer. Het is dus de bedoeling dat je dit verbeterd en nog nieuwe dingen bijleert. Denk hierbij aan spelletjes waarbij ze kunnen tellen, kleuren leren erkennen en letters leren. Dit maakt school voor ze gemakkelijker omdat ze al op een lerende manier een voorproefje hebben gehad.

Schoolkind

Op school leren ze nu hoe ze moeten schrijven, lezen, rekenen etc. Ze leren hoe ze met andere kinderen kunnen spelen en ga zo maar door. Dit is dan ook vaak de leeftijd dat ze een voorkeur krijgen in speelgoed. Dit is niet altijd speelgoed om iets van te leren terwijl dat nou net zo belangrijk is. Geef je kind hierdoor speelgoed waarin ze hun energie goed mee kwijt kunnen maar ook hun creatieve vermogen mee wordt getriggerd.  Touwtje springen, rolschaatsen, schilderen en tekenen zijn hier een goed voorbeeld van.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *