Inspiratie,  Trends & Tips,  Wonen

Op zoek naar een nieuwe voordeur? Hier wat tips

Voordeuren zijn de ingang van jouw huis. Ze vormen hetgeen waarmee jij jouw visite verwelkomd, en zijn centraal in de gevel die je aan rest van de buurt laat zien. Niemand zit daarom te wachten op een voordeur die lelijk is, er goedkoop uitziet of niet bij de rest van jouw exterieur past. De voordeur die jij uiteindelijk kiest is dus van groot belang, en daarom kan er nogal wat afhangen van de keuze die je maken moet. Er zijn dan ook een hoop verschillende soorten voordeuren: voordeuren met glas, voordeuren van hout of voordeuren van staal en aluminium. Een onbekendere soorten voordeuren zijn kunststof deuren. Deze deuren zijn er nog niet zo lang, maar komen steeds meer voor. Hier lees je alles dat je weten moet over de kunststof deur.

Waarom een kunststof deur?

Kunststof deuren hebben een hoop voordelen. Ten eerste gaan ze bijzonder lang mee. PVC, het materiaal waar de deuren van gemaakt worden, staat bekend om zijn lange levensduur van vijftig jaar, zijn waterbestendigheid en zijn weren van vuil. Om deze redenen hoef je de deur daarom nauwelijks te onderhouden. De kosten die je betaalt bij het aanschaffen van de deur zijn de enige kosten die je moet betalen gedurende een halve eeuw. Uiteraard is het wel verstandig de deur soms even af te stoffen of te poetsen, maar dit is alleen maar zodat hij mooi blijft glanzen in de zon. Bovenop zijn duurzaamheid, staat kunststof ook bekend om zijn hoeveelheid opties. Kunststof deuren zijn verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren, en kunnen geperst worden in specifieke profielen, zoals namaakhout, mat of juist glanzend.

Hoe bemachtig je een kunststof deur?

Kunststof deuren zijn verkrijgbaar bij kozijnspecialisten. De meeste vakmensen die raamkozijnen verzorgen doen dit ook voor deuren. Buiten de aanschaf kun je hier ook terecht voor het laten monteren van jouw kunststof deur. Laat dit altijd door een professional doen, aangezien je anders niet verzekerd bent en het klusje toch iets moeilijker is dan het eruit ziet. Je wilt straks natuurlijk niet te kampen krijgen met een inbraak of een lekkage.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *