Trends & Tips,  Wonen

Je handdoeken mooi en zacht houden? Met deze tips lukt het

Niets zo lekker als een nieuwe, verse, heerlijk zachte handdoek of strandhanddoek. Maar na verloop van tijd, vaak zelfs al na enkele keren wassen, worden de handdoeken altijd minder zacht en dik. Ze voelen dan niet alleen minder fijn en luxe aan, maar ze worden er ook niet bepaald mooier van. Met deze tips houd jij je handdoeken en strandlakens heerlijk mooi en zacht. Ben je nog op zoek naar een mooi strandlaken? Bij strandlaken.nl hebben ze een groot assortiment en dus veel keuze.

Je handdoeken voor de eerste keer wassen
Een goed begin is het halve werk. Door je handdoeken de eerste keer al met wat extra aandacht te wassen, blijven ze langer mooi. Het beste was je je handdoeken en strandlakens de eerste keer koud (en eventueel met de hand). Met koud water spoel je verf en andere stoffen goed uit, waardoor het absorptievermogen van de nieuwe handdoek toeneemt. Fel gekleurde handdoeken kunnen uitlopen. Door een scheutje azijn bij de eerste wasbeurt te gebruiken worden de kleuren beter beschermd.

Waar moet je op letten bij het wassen?
Als je bij elke wasbeurt rekening houdt met onderstaande tips, blijven je handdoeken veel langer mooi.
– Was felle kleuren de eerste paar keren apart;
– Stop je handdoeken niet in de droger, maar droog ze aan de lucht;

– Gebruik geen wasverzachter maar azijn. Dit is beter voor het absorptievermogen;

– Was je handdoeken niet met broeken of andere kledingstukken met ritsen en knopen; – Was je handdoeken niet al te heet. 

Andere tips
Buiten het wassen om zijn er nog andere dingen waar je rekening mee kunt houden om je handdoeken mooi te houden. Spoel jezelf na het zwemmen bijvoorbeeld goed af. Chloor heeft een blekend effect en het zout in zeewater maakt je handdoeken stug. Ten slotte is het belangrijk om je handdoek goed te laten drogen voordat je hem in je tas stopt. Lukt dit niet, hang hem dan direct uit als je thuis bent. Dit voorkomt namelijk nare luchtjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *