Is jouw achtertuin zomer klaar
Tuin

Is jouw achtertuin zomer klaar?

Velen van jullie zullen het erover eens zijn dat de zomer het beste kan worden besteed aan entertainment in de buitenlucht. En terwijl het warme weer er aan komt, is dit het perfecte moment om je takenlijst af te vinken en je weerbarstige achtertuin op order te krijgen.

Ruim je landschap op

Haal je bezem tevoorschijn en begin aan de grote voorjaarsschoonmaak. Door het gazon te maaien, onkruid te sproeien, op te ruimen en bloemen te planten, breng je onmiddellijk charme terug in de tuin.

Maak het comfortabel

Er is niets erger dan wanneer je naar het huis van een partner of vriend gaat en nergens kunt zitten. Plan vooruit, wees creatief en ga een stap verder dan stoelen en een tafel op het terras. Denk aan kleurrijke zitzakken, een hangmat of schommelzitje, maak doe-het-zelf-banken of zorg ervoor dat je heerlijk kunt relaxen op een ligbed tuin.

Voeg kleuraccenten toe

Een snelle en goedkope manier om nieuw leven te blazen in je tuin, is door deze bij te werken met nieuwe kussens of potplanten. Kruiden en planten zoals lavendel, rozemarijn en tijm zijn een geweldig natuurlijk afweermiddel voor insecten en zorgen voor een ontspannend aroma. Buitentapijten zijn nog steeds populair en vormen ook een geweldig middelpunt.

Zet je BBQ en bar klaar

Als je barbecueën serieus neemt, weet je dat het allemaal om de vlammen gaat. Of je nu een complete buitenkeuken hebt of een eenvoudige barbecue met één brander, geef je kookstation een keer een beurt en zorg ervoor dat de gasfles vol is voordat je iedereen uitnodigt. Als je geen buitenkoelkast hebt om je koude dranken in te zetten, waarom maak je dan geen speciale drankenkar? Het is niet alleen praktisch, maar het voegt ook een vleugje karakter toe. Nu kan iedereen zelf voor een vol glas zorgen en kan jij ook rustig genieten, fijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *