Inspiratie

Inspiratie voor je woning

Thuis is een van de meest persoonlijke en comfortabele omgevingen die we kunnen vinden. Biedt rust, veiligheid en plezier. Als je het natuurlijk zo comfortabel en mooi inricht. Er zijn altijd nieuwe trends op het gebied van interieurontwerp, maar je moet dit vooral als inspiratiebron nemen. Voel je vrij om te experimenteren en te doen wat je echt leuk vindt. Hier zijn echter enkele moderne decortrends.

Kleurgebruik

Was er een paar jaar geleden nog veel strak wit in de modetrend met hier en daar accenten, nu is het populair om veel meer met kleur te doen. Kleurblokkering wordt deze trend genoemd en wordt vooral geassocieerd met kleurblokken waarin contrast centraal staat. Blokken betekenen dat de ruimte geen grote uitbarsting van kleur wordt, maar je hebt bijvoorbeeld een vrij bescheiden en eenvoudige ruimte met een onverwacht lichte en levendige zithoek met een levendig tapijt en behang. Dit zorgt voor een enorm contrast. Zo breng je veel kleur in huis zonder overweldigend en chaotisch te worden.

Kunst aan de muur

Een wat oudere trend, maar relevanter dan ooit, de “galeriewand”. Je kiest een uitstekende muur in een kamer, zoals de muur naast de keukentafel of achter de bank in de woonkamer, en gebruikt deze om een ​​hele collage aan kunstwerken op te hangen. Niet zomaar een tekening of kleine tekst, maar een echte collage. Het moet natuurlijk allemaal een beetje mengen, maar denk buiten de gebaande paden. Niet alleen posters en schilderijen van hetzelfde formaat, maar ook experimenten met touw, houten sculpturen en hier en daar in grote letters. Het voordeel van zo’n schilderij is dat je een effectief middelpunt van de ruimte creëert, en ook omdat je minder losse voorwerpen in de ruimte hoeft te plaatsen. Net als bij Colorblocking gaat het om clusteren en stil zijn in het grootste deel van de ruimte.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *