Wonen

Hoe een kleine ruimte groot kan zijn

Veel interieurideeën en tips gaan er vaak van uit dat je genoeg ruimte hebt en alles achterlaat. Maar soms is het gewoon niet mogelijk. Het is prima om een ​​kleine leefruimte te hebben vol met spullen die je nodig hebt, wat je ook niet kunt meenemen voor een nieuw interieur. Dit artikel is met deze behoefte in gedachten geschreven. Bij het inrichten van een kleine ruimte draait alles om creativiteit en om een ​​bepaalde nadruk te leggen op wat je wilt. Hier zijn enkele tips en inspiratie.

Indeling van je meubels

Je kunt veel veranderen in de indeling van meubels, maar ook de uitstraling van de meubels zelf doet er toe. In een kleine ruimte is het erg prettig om meubels met glaselementen en op hoge poten te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat ze minder ruimte lijken in te nemen en dus zelf meer ruimte overlaten. Hierdoor ontstaat er een luchtigere sfeer en kan het licht breder door de kamer worden verspreid.

Laat het licht het werk doen

Over licht gesproken, dit is ook een belangrijk aspect van het vergroten van de ruimte in een kleine ruimte. Bij grote, brede ramen kun je natuurlijk het beste zoveel mogelijk daglicht gebruiken, maar dat kan natuurlijk niet bij elke woning. Dan kun je normaal werken met kunstlicht. Het grootste advies hier is om op verschillende niveaus te werken, dat wil zeggen, de lampen zitten onder het plafond maar ook lager op de tafel en verspreid over de ruimte. Zo vermijd je lange en diepe schaduwen waardoor de kamer bijna claustrofobisch aanvoelt.

Voeg ruimte toe

De algehele sfeer van een huis is dat elke kamer een andere look en feel krijgt, bijvoorbeeld door zijn eigen vloer- en wandkleur. Dit maakt de ruimte kleiner. Om ze groter te laten lijken, sleept u het tapijt en de kleurstijl vanuit de gang naar deze ruimte, en het ziet eruit als een onderdeel van een groter geheel dan alleen een kleine stand-alone stand.

Ben je op zoek naar meer handige tips? Kijk dan op Woonkanjer.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *