Hoe decoreer je een kleine ruimte
Inspiratie,  Interieur,  Trends & Tips,  Wonen

Hoe decoreer je een kleine ruimte?

Alleen omdat je geen enorm huis hebt, wil nog niet zeggen dat je niet met je stijl kunt pronken. Het decoreren van een kleine ruimte, net als het decoreren van een grote trouwens, vereist simpelweg vindingrijkheid van ontwerp en een goed oog voor wat werkt en wat niet. En hoewel de focus natuurlijk een beetje anders zal zijn als je met minder vierkante meters werkt, zijn de algemene ontwerpregels vrijwel hetzelfde. Wij helpen je op weg!


Wees creatief met opslag

Er zijn zoveel geweldige opbergmogelijkheden die ook als mooie decoratiestukken dienen. Kies Deba Meubelen die je extra opbergoplossingen bieden, zoals voetenbankjes die linnengoed kunnen opbergen en opbergruimte onder het bed die eruitziet als mooie kasten.

Zorg voor balans

Kleine ruimtes lenen zich heel goed voor gedurfde kleuren, prints en texturen. Zorg ervoor dat je ook wat neutrale kleuren mengt, zodat je de kamer niet overweldigt. Als je bang bent dat je te ver gaat, gebruik dan kleuren en prints op kleinere manieren, zoals op een accentmuur, kussens of zelfs alleen maar fotolijsten. Of ga voor groots en hang wat vrolijk en kleurrijk behang of koop eindelijk die gekleurde tafels voor naast de bank die je altijd al wilde hebben. Zolang je voor wat balans in de kamer zorgt, is er geen reden waarom je geen vleugje gewaagde kleur of patroon kunt toevoegen.

Laat het licht binnen komen

Een kleine kamer kan echt groter lijken met de juiste verlichting. Laat niet alleen natuurlijk licht door de ramen naar binnen schijnen. Gebruik extra verlichting in de hele ruimte om wat extra warmte binnen te brengen. Je hoeft geen ruimte te maken voor vloer- en tafellampen want hangende verlichting werkt net zo goed.

Maak gebruik van spiegels

Over licht gesproken, spiegels voegen zowel extra licht als het gevoel van extra ruimte toe aan kamers. Dit gebeurt doordat natuurlijke en niet-natuurlijke verlichting terug gereflecteerd wordt. Dit geeft de illusie van meer vierkante meters. Je kunt het beste voor een grote spiegel gaan, of plaats een paar kleinere in een kamer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *