Wonen

Hier moet je op letten bij het kopen van een kattenluik

Een Staywell kattenluik geeft je kat(ten) de vrijheid om zichzelf naar binnen en naar buiten te laten wanneer het uitkomt. Dit kleine deurtje is dus ideaal wanneer jij langere tijden weg bent van huis, maar ook om te voorkomen dat je kat je wakker maakt ‘s nachts. Hieronder zetten wij drie punten voor jou op een rij waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit een kattenluik te installeren.  

Grootte van het gat 

Niet elk kattenluik is even groot, het is dus van belang dat je goed let op de afmetingen van het gat. Het zou zonde zijn dat je kat er niet doorheen kan doordat het gat te klein is. Hou er ook rekening mee dat je voor het installeren van een kattenluik een gat moet maken in je deur of muur! Woon je in een huurwoning? Overleg het dan altijd eerst met de verhuurder om later gedoe te voorkomen.  

Veiligheid 

Een kattenluik chip is de veiligste manier om ongewilde bezoekers in je huis te voorkomen. Het deurtje van het luik zal dan namelijk alleen openen wanneer hij de persoonlijke chip van jou kat(ten) registreert. Andere katten en ongedierte zullen zo dus niet jouw woonkamer in kunnen lopen. Zorg ook dat je een inbraakbestendig luik aanschaft en het luik niet plaatst op een plek waar men bij je slot of deurhendel kan! Zo voorkom je makkelijke toegang voor inbrekers.  

Je kat en het nieuwe kattenluik 

Je kat zal niet gelijk gebruik maken van het kattenluik, omdat hij/zij eerst zal moeten wennen. Het helpt om het luik een paar keer open en dicht te doen terwijl je kat meekijkt. Plak eventueel eerst het deurtje open met plakband en probeer je kat te lokken met iets lekkers. Dit doet vaak wonderen. Wanneer hij/zij een paar keer door het gat heen geklommen is kan je het deurtje laten hangen en het nog een aantal keer herhalen.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *