Interieur,  Wonen

Geld besparen in tijden van crisis

Iedereen heeft de invloeden van de Coronacrisis wel meegekregen. De huizenmarkt is enorm gestegen, veel mensen zijn werkloos geworden, scholen gingen dicht, werken vanuit huis en zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. De impact die de crisis had en nog heeft op ons leven is heel erg groot. Het is daarom nooit verkeerd om een buffer te hebben voor als er nog eens een crisis zou opduiken in de komende jaren. Geld besparen is dan een mooie eerste stap.

Woning

Om maar te beginnen met je woning. Zoals ik net ook al aangaf is de huizenmarkt enorm gestegen. Je betaalt tegenwoordig bakken met geld voor een huis, op bijna elk huis wordt overgeboden. Goedkoop wonen zit er dus bijna niet meer in. Tegenwoordig kosten ook huurwoningen enorm veel geld per maand en zit je ook nog eens vast aan een lijst met eisen van de verhuurder. Zo mag je bijvoorbeeld niet overal in de muur boren. Dan moet je je schilderij ophangen zonder boren. Hier zijn gelukkig vele tips voor om dit mogelijk te maken. Wel zou je natuurlijk kunnen besparen op dingen ín het huis. Denk aan de energierekening verlagen, stroomverbruik verminderen, etc. Dit zijn maandelijkse lasten die op jaarbasis veel kunnen schelen als je er goed op bezuinigd.

Dingen buiten de woning om

Ook buitenshuis zijn er dingen waarop kan worden bezuinigd. Namelijk; boodschappen, dagjes weg en vakanties. Boodschappen is natuurlijk niet altijd even makkelijk om op te bezuinigen. Vooral omdat de gezondere producten een stuk duurder zijn dan de ongezonde producten. Om te beginnen zou je producten in de aanbieding kunnen kopen en een bonuskaart aanvragen. Dit kan al voor een klein maandelijks verschil zorgen. Bezuinig daarnaast op dagjes weg bijvoorbeeld. Een keer niet naar de Efteling, want ook de prijzen van de pretparken worden steeds hoger. Bezuinigen op vakanties is natuurlijk niet leuk, maar in Nederland zijn ook leuke plekjes om even weg te zijn én een stuk goedkoper!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *