Inspiratie,  Interieur,  Trends & Tips,  Tuin,  Wonen

Dit zijn de meest bekende soorten kerstversieringen voor jouw woning en tuin

De meesten zijn nog volop van de zomer aan het genieten, wetende dat de koude periodes van het jaar nog ver weg zijn. Maar het kan geen kwaad om alvast te fantaseren over de drukste en feestelijke periode van het jaar: Kerstmis! Het leukste aan deze feestelijke gelegenheid is uiteraard het versieren van jouw woning en tuin. Er zijn zoveel soorten kerstversiering, zoals Felinaworld kersthuisjes of kant-en-klare kerststukken voor in huis en tuin. Ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe kerstversiering? No worries: wij hebben hier de meest voorkomende soorten kerstversieringen op een rijtje gezet.

Kerstdorpen

Ben je op zoek naar iets wat je samen met je kinderen in elkaar kan zetten? Overweeg dan om een kerstdorp aan te schaffen! Een kerstdorp of een kerstlandschap kan je makkelijk vormen door verschillende miniatuur huisjes en figuren aan te schaffen. Zo bouw je een leuke kerstversiering en heb je iets super leuks om naar te kijken als eindresultaat.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om in de vrije loop een geheel landschap te creëren of kies voor een bepaald thema voor een beetje structuur. Kies bijvoorbeeld om de geboorte van Jezus na te bootsen. Zo leer je je kinderen tegelijkertijd op een speelse wijze ook iets over de oorsprong van Kerst.

Denk er ook aan waar precies je jouw kerstdorpje gaat plaatsen. Afhankelijk van de plek is het ook handig om een goed ondergrond aan te schaffen. Dit zal je landschap voldoende ondersteunen. Heb je geen tijd om zelf een heel dorp in elkaar te zetten? Kies dan voor de kant-en-klare sets.

Kerststallen en kerstfiguren

Kerstfiguren en kerststallen zijn ook erg leuke versiering! Deze kun je namelijk makkelijk plaatsen onder de kerstboom of ter versiering op de keukentafel. Met kerststallen en figuren leer je je kinderen ook meer over het kerstverhaal. Dit mag dus eigenlijk niet ontbreken tussen al je andere decoratie. Kies voor een set met alle figuren (Jozef, Maria, kindje Jezus, de drie koningen en alle dieren). Zo breng je het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *