Inspiratie,  Trends & Tips

Dit zijn de essentiële items voor in je keuken!

De gevorderde koks en kokkinnen hebben natuurlijk allerlei apparatuur in de keuken staan, wat wellicht wat intimiderend overkomt. Maar maak je geen zorgen, als beginnend home chef hoef je niet gelijk je keuken vol te stoppen met de nieuwste technische snufjes! Welke items heb je nou echt nodig om lekker te kunnen koken? Hieronder staan ze voor jou op een rijtje gezet.  

Kruiden en specerijen 

Allereerst heb je echt een aantal kruiden en specerijen nodig, zodat je niet langer meer afhankelijk bent van de kant en klare zakjes van Knorr. Denk hierbij aan: 

  • Zout en peper 
  • Paprika poeder 
  • Kerrie poeder 
  • Chili poeder 
  • Kaneel 

Ook is het belangrijk een aantal andere smaakmakers in huis te hebben als laurierbladen, basilicum en kurkuma. Kurkuma is een mild bittere specerij, die dat extra spice geeft aan je eten. Het is te krijgen op de markt, maar ook online bij winkels als de Kurkuma Specialist.  

Goede pannen 

Naast kruiden en specerijen voor de smaak van je eten, wordt koken een stuk gemakkelijker met een aantal goede pannen. Deze hebben een antiaanbaklaag die lang meegaat en zorgen ervoor dat je eten (bijna) nooit verbrand. Daarnaast is het niet nodig om veel olie of boter te gebruiken wanneer je kookt in een goede pan, dus het is ook nog eens goed voor je gezondheid! 

Lucht dichte bakjes 

Als laatste heb je echt (luchtdichte) bakjes nodig. Deze zijn ideaal voor het bewaren van gesneden groentes, maar ook als je eten over hebt! Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken of je te veel eten gemaakt hebt, je kan de left-overs namelijk gewoon bewaren in je koelkast en de volgende dag weer eten als lunch of diner. Makkelijker voor jou en goed voor de planeet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *