Wonen

Dit moet je regelen voor je nieuwe woning

Bij verhuizen komt altijd het nodige regelwerk om de hoek kijken. Zo moet je natuurlijk al jouw spullen sorteren en inpakken, kun je een verhuisbedrijf regelen en moet je een aantal belangrijke verzekeringen, contracten en abonnementen afsluiten. Over dat laatste onderdeel gesproken: in de onderstaande blog wordt opgesomd wat je moet regelen voor je nieuwe woning.

1. Energiecontract

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om op tijd een energiecontract af te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om jouw oude energiecontract mee te verhuizen, maar het is wel belangrijk om te kijken of deze nog steeds bij jouw situatie past. Wellicht ga je wel veel groter wonen, of ga je verhuizen naar een energiezuinige woning. In dat geval kan het prettig zijn om een energiecontract af te sluiten die bij deze situatie past. Op Gaslicht.com kun je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken en kijken welke contracten zij aanbieden.

2. Woonverzekering

Ook is het erg belangrijk om een woonverzekering af te sluiten, zoals een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Met een inboedelverzekering en een opstalverzekering verzeker je een aantal zaken in en rondom jouw woning. Een inboedelverzekering is bedoeld voor de spullen die los staan in jouw woning, terwijl een opstalverzekering juist de onderdelen verzekert die vast zitten in de woning.

3. Internetabonnement

Na de sleuteloverdracht ga je natuurlijk meteen beginnen met klussen of inrichten. Er komen vast ook weleens momenten aan bod waarbij je al gebruik wil maken van het internet. Het is daarom een tip om op tijd een internetabonnement af te sluiten, zodat je zeker weet dat je er op het juiste moment gebruik van kunt maken. Vergelijk hier internetabonnementen en kom erachter welk abonnement het beste bij jouw wensen past. Je kunt hierbij letten op de internetsnelheid, de premie en natuurlijk ook de aansluiting van het internet.

Naast het regelen van de bovenstaande abonnementen, contracten en verzekeringen, is het ook belangrijk om te denken aan andere zaken. Zo moet je je bijvoorbeeld inschrijven bij de gemeente: ook dit is belangrijk om op tijd te doen. Daarnaast is het ook verstandig om je aan te melden bij de wateraansluiting. Bovendien is het geen overbodige luxe om jouw nieuwe adres door te geven aan verschillende personen en instanties, zodat zij ook op de hoogte zijn van de verhuizing. Desnoods kun je je ook aanmelden bij een andere tandarts en een andere huisarts, als je bijvoorbeeld naar een andere stad gaat verhuizen. Het is namelijk wel prettig als deze instanties dicht bij zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *