Inspiratie

De toenemende populariteit van wijnopslag in je huis

Het wordt steeds populairder om wijn thuis op te slaan. Echter ook vanwege de huidige situatie waarin steeds meer mensen online hun wijn bestellen en dan meteen ook in grotere hoeveelheden. Aangezien het online kopen vaak voordeliger is en je hoeft er de deur niet eens meer voor uit. Echter is het wel van belang rekening te houden met hoe je je wijn zo lang mogelijk goed houdt.

Houd de wijn uit direct zonlicht

Het is van belang dat als je wijn opbergt, dit niet in direct zonlicht staat. Het liefst als het kan in een donkere ruimte zelfs, aangezien de UV straling ervoor zorgt dat het verouderingsproces van de wijn in de fles versnelt en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarnaast moet je wijn ook nooit naast de wasmachine bewaren, juist omdat door trilling de wijn ook sneller gaat verouderen in de fles. Belangrijk is dat de fles zo stil mogelijk ligt.

Plaats witte wijn een dag van tevoren in de koelkast

Daarbij is het van belang bij witte wijn dat je die tijdig in de koelkast legt (het liefst een dag voordat je hem serveert). In het geval van de erg lekkere La Violette Viognier is het van groot belang de wijn liggend te bewaren. Hiermee voorkom je namelijk dat de kurk uitdroogt. Het gevolg is dan namelijk dat bij het openen van de fles de kurk afbrokkelt in stukjes en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *