Trends & Tips

De leukste projectjes met kinderen

We zitten nu al een behoorlijke tijd (wat vaker) thuis dan we zouden willen vanwege de huidige covid-situatie. Soms kan het lastig zijn om leuke activiteiten te blijven bedenken om samen met je kinderen te ondernemen. Om het creatieve gedeelte van de hersenen te stimuleren, hebben we daarom een aantal knutselactiviteiten op een rijtje gezet.

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat deze projectjes onder toeziend oog van een ouder of volwassene worden uitgevoerd. Daarnaast is het vanwege inslikkings- en letselgevaar afgeraden om deze activiteiten te ondernemen met kinderen jonger dan 8 jaar. 

Sieraden maken

Bij Betaalbarekralen vind je alles om de leukste sieraden te maken samen met je kinderen. Bij de bedeltjes groothandel zijn onder anderen de leukste bedels te vinden. Ook vind je er een groot assortiment aan polymeer kralen, rijgmateriaal en onderdelen.

De vrolijke polymeer kralen zijn gegarandeerd een schot in de roos. De kralen variëren van bloemen tot aan fruitstukken en dieren. Ook de smiley kralen zijn dit seizoen ontzettend populair. Voor ieder wat wils!


Combineer de kralen met rijgmateriaal naar keuze. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een bedel te maken. Dit doe je door een kraal naar keuze op een nietstift te rijgen en deze te bevestigen aan een jasseron naar keuze. Zo creëer je de leukste sieraden samen met je kinderen.

Schilderen

Ook met schilderen wordt het creatieve deel van de hersenen gestimuleerd. Bovendien vinden veel kinderen dit ontzettend leuk om te doen. Acrylverf en canvas kun je tegenwoordig heel voordelig shoppen bij de meeste voordeelwinkels. 

Je kunt ervoor kiezen om de kinderen helemaal hun gang te laten gaan, of je kunt ze een hersenstimulerende opdracht geven. Dit doe je door een grote krabbel of vorm met verf op het canvas aan te brengen. Vervolgens laat je de kinderen nadenken over wat zij erin zien, waarna zij aan de slag gaan dit tot werkelijkheid te brengen. Dit is een welbekende oefening onder kunstenaars om een “artist block” tegen te gaan.

Ga jij sieraden maken met je kinderen of kies je voor schilderen? 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *