De huur wordt niet betaald
Wat moet je doen als je huurders hun huur niet betalen? Dit is natuurlijk een hele lastige situatie. Eentje waarin de huurders en de verhuurder allebei niet in zouden willen zitten. Natuurlijk begin je met de mensen aanspreken. Je wilt de reden weten waardoor er nog geen betalingen zijn uitgevoerd. Als praten niets heeft uitgehaald en je na een aantal weken nog steeds niks binnen gekregen hebt, kan je ook proberen om de huurovereenkomst te ontbinden. Maar blijven de huurders gewoon op hun plek zitten, dan zal je wellicht moeten overstappen op een deurwaarder inschakelen.
Een deurwaarder kan je helpen
Van confrontatie houden de meeste mensen niet. Daarom kan het lastig zijn om zelf achter dingen aan te gaan waar je wel recht op hebt, maar waar iemand anders moeilijk over doet. Een deurwaarder kan je goed helpen in zo een situatie. Als jij nog geld krijgt van iemand, maar die persoon wil niet betalen, schakel je een deurwaarder in die het voor jou gaat proberen te halen. Deze zijn gespecialiseerd in het terughalen van eigendommen.
Een deurwaarder kan ook beslag leggen op spullen van de schuldige partij. Dit zal niet meteen resulteren in het terugkrijgen van je geld, maar het schrikt wel enorm af bij mensen die dit overkomt. Ook kan een deurwaarder beslag leggen op de bankrekeningen en het loon of pensioen van de schuldige. Dit heeft onmiddellijk veel consequenties voor de partij die geen andere betalingen meer kan doen. Nu kan er ook niet meer makkelijk gedaan worden over het betalen van de openstaande huur.
Je hoopt natuurlijk dat het nooit zo ver hoeft te komen, maar als je in deze situatie komt zal een gerechtsdeurwaarder je zeker kunnen helpen. Of het nu de confrontatie aan gaan is of het proces-verbaal overhandigen, deze dingen zijn ze hartstikke goed voor getraind. Zo kan het allemaal met zo min mogelijk escalatie verlopen.