Alle woonverzekeringen op een rijtje
Wonen

Alle woonverzekeringen op een rijtje

In een nieuwe woning zijn er een hoop zaken waar je aan moet denken. Een daarvan is verzekeren. Er zijn een hoop verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten die te maken hebben met je huis en de spullen erin. Sommige verzekeringen overlappen. Daarom geef ik je graag een overzichtje van de opties.

Inboedelverzekering

De eerste verzekering die ik wil benoemen is de inboedelverzekering. Dit is een verzekering die je inboedel verzekert tegen schade. Dat klinkt logisch. Oder inboedel wordt alles verstaan ín huis wat niet vast zit aan het huis en dus verplaatsbaar is. Dat is dus niet je hele keukenblok, maar wel je spelcomputer, tv en geliefde bank. Schade die aan deze spullen kan ontstaan is bijvoorbeeld schade als gevolg van een brand, inbraak of vandalisme. Er zijn een hoop aanbieders dus ik zou zeker beginnen bij Inboedelverzekering vergelijken wanneer je ervoor kiest om een inboedelverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel eens woonverzekering of woonhuisverzekering genoemd en verzekert juist alles wat vastzit aan de woning. Deze verzekering wordt vaak geëist Wanneer je een hypotheek wil voor de aanschaf van een huis. Dit is ook sterk aan te raden, want als er iets met je huis gebeurt heb je niet alleen geen onderdak maar ook een enorme schuld zonder deze verzekering.

Glasverzekering

Hoewel ramen toch echt vastzitten aan je huis, zijn deze vaak niet meeverzekerd in een opstalverzekering. Hiervoor heb je soms een losse glasverzekering nodig. Het is goed om dit te controleren bij je andere verzekeringen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

WA-verzekering

Ook een WA-verzekering kan van belang zijn bij een nieuwe woning. Met een WA-verzekering ben je verzekert voor schade die jij aanricht bij anderen. Hier valt ook je huis onder. Wanneer er iets met je huis gebeurt wat schade toebrengt aan een ander of andermans bezittingen ben jij hier aansprakelijk voor. Dit gebeurt makkelijker dan je denkt, want hoe vaak waaien er in Nederland dakpannen van huizen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *